Contact Information

Zwolle

Haal het oude weer naar het nieuwe door je woning historisch in te richten. Heb jij altijd al zo’n prachtig historisch ingerichte woning willen hebben? Het hoeft namelijk niet moeilijk en duur te zijn, daarom leggen wij je uit hoe jij je huis mooier kan maken met historisch interieur!

Begin met de muren

Wanneer je de ruimte met historische meubels wil inrichten, is het slim om met één of twee kleuren op de muur te werken die “historie” uitstralen. De meest gebruikte kleuren hiervoor zijn goud, bruin, rood en groen. Een tip vanuit ons is om dit wel te combineren met lichtere kleuren, zodat de ruimte niet te duister wordt! Wil je nog een stapje verder gaan met je muren? Maak van de moderne tijd gebruik, er zijn namelijk ontzettend veel historische behangprintjes!

Historisch meubilair

Een historisch interieur doet mensen vaak denken dat dit ontzettend duur is, maar dit hoeft zeker niet het geval te zijn! Ga bijvoorbeeld eens kijken bij kringlopen of andere tweedehandse verkooppunten in de buurt, daar kun je je ogen uitkijken naar wat er aan meubilair staat. Je kunt ook oud meubilair opnieuw bekleden met een historische uitstraling, bijvoorbeeld door er gouden knopen op te zetten!

Accessoires

Een belangrijk onderdeel van historisch interieur zijn de accessoires in de ruimte. Als jij iemand bent die van historische interieur houdt, dan kun je je hier ook flink in uitleven. Laat hier dat ouderwetse servies tot uiting komen of hang een antiek schilderrij aan de muur die de blikvanger is van de ruimte. Bij veel antiek verkopers zul je gegarandeerd slagen voor deze spullen! Let op: vergeet ook zeker niet om sierlijke lampen te plaatsen die de ruimte iets meer licht geven!

Raamdecoratie

De finishing touch van de ruimte: op maat raamdecoratie! Raamdecoratie mag niet in het historische interieur ontbreken. Kies voor shutters of verduisterende gordijnen in de kleur die bij het interieur en muren passen! Zo creëer je nog meer sfeer in de ruimte en hou je de privacy. Goedkope jaloezieën zijn ook een uitstekende optie!

Share:

administrator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.