Contact Information

Zwolle

Gamehallen zijn de laatste jaren helemaal hot in Nederland. In de jaren 80 waren de arcade hallen natuurlijk in opkomst. Maar ze zijn nu weer helemaal terug van weggeweest. Naast de arcade hallen zien we ineens ook game musea ontstaan. Dit zijn musea die helemaal in het teken staan van videospellen. Er zijn meerdere van dit soort musea in Nederland te vinden. Wij hebben de leukste gaming musea van Nederland op een rijtje gezet. Je weet zo precies welk museum de moeite waard is om te bezoeken in Nederland.

Nationaal Videogame Museum

Ondanks dat er meerdere gaming musea in Nederland te vinden zijn is er één officieel nationaal Videogame museum. Eigenlijk kan je dit bijna geen museum meer noemen. Dit is de plek waar je welkom bent om te spelen en ervaringen te delen. Het is de plek waar je moet wezen als je dol bent op videospelletjes. Je vindt ze namelijk allemaal in Zoetermeer. Daarnaast krijg je natuurlijk ook informatie over de verschillende spellen en de toekomst van gaming. Je leert bijvoorbeeld ook over de huidige spellen met online gaming. Bijvoorbeeld online casino games die in opkomst zijn. Neem bijvoorbeeld Baccarat hetzelfde als Punto Banco, maar toch matteloos populair op het internet als game. Dit is slechts een deel van de mogelijkheden die je gaat ontdekken tijdens een bezoek aan het museum.

Bonami Spelcomputer Museum

Ben je op zoek naar een museum dat iets meer educatief is en minder een speelhal geworden is? Breng dan een bezoek aan het Bonami Spelcomputer museum. Dit is opnieuw een interactief museum, maar wel meer in het teken van educatie. Je leert overigens over de geschiedenis van games, maar ook van computers. Je krijgt eerst toegang tot een echt museum. Hier worden verschillende exposities gehouden en leer je meer over de geschiedenis van de computer en spelcomputer. Daarna is er tijd voor plezier en krijg je toegang tot een arcadehal. Je mag hier zelf verschillende oude spellen opnieuw tot leven brengen. Kortom een leuk interactief museum van 3.000 m2 in het teken van spelcomputers en computers.

GameState

Misschien mag je Gamestate eigenlijk niet echt meer een museum noemen. Maar ze hebben wel arcadespellen staan van de jaren 80 tot nu. Ze hebben inmiddels ruim 6 vestigingen verspreid over Nederland. De leukste arcadehal om te bezoeken is die in Utrecht. Dit is zelfs de grootste gamehal van de Beneluxe. Je merkt wel dat dit geen echt museum is omdat ze vooral commercieel zijn ingesteld. Je kan een kaart aanschaffen voor € 1,50 en hier tegoed opzetten. Met dit tegoed kan je spelen tot het op is. Daarna kan je de kaart weer opnieuw opwaarderen. Gamestate is helaas niet goed voor je portemonnee. Maar de gamehal is wel bijna elke dag open tot middernacht. Het is toch leuk om even voor het stappen te spelen in een gamehal. Voor liefhebbers van arcadespellen is het toch een beetje een droom die je binnenstapt. Je kan hier heerlijk een potje gamen op verschillende arcadespellen.

Share:

administrator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.