Contact Information

Zwolle

Iedereen wil dat zijn huis er op zijn best uitziet, en een van de beste manieren om dat te bereiken is een goed onderhouden gazon. Maar uw gazon er netjes uit laten zien kan soms een uitdaging zijn. Van maaien en bemesten tot water geven en onkruid wieden, er komt heel wat kijken bij het gezond en mooi houden van uw gazon. Hier zijn vijf tips om u te helpen het mooiste gazon van de straat te krijgen.

Kies uw gras zorgvuldig

Het soort gras dat u kiest, speelt een belangrijke rol in hoe uw gazon eruitziet. Verschillende grassoorten gedijen goed in verschillende klimaten en grondsoorten, dus het is belangrijk dat u onderzoek doet voordat u beslist welk type gras geschikt is voor u. Let ook op de plaatselijke voorschriften bij het kiezen van gras voor uw regio; sommige grassoorten zijn in bepaalde gebieden niet toegestaan vanwege water besparingsmaatregelen of andere milieuoverwegingen.

Hoog en vaak maaien

Maaien wordt vaak gezien als een karwei, maar het is eigenlijk een essentieel onderdeel om uw gazon mooi te houden. Gebruik bij het maaien altijd scherpe messen en zet de maaier op de hoogste stand; zo blijft uw gras gezond doordat er meer zonlicht, lucht en water in elke grasspriet kan doordringen. Afhankelijk van uw grassoort moet u streven naar één keer per week tot twee keer per week maaien (tijdens de groeipieken).

Regelmatig bemesten

Een gezond gazon heeft veel voedingsstoffen nodig – net als elk ander levend wezen! Periodieke bemesting kan een extra voedende boost geven die ervoor kan zorgen dat uw gazon er het hele jaar door op zijn best uitziet; zorg er echter voor dat u niet teveel bemest, want te veel bemesting kan leiden tot ongezonde groeipatronen of zelfs tot het afsterven van stukken gras! Kijk voor het beste mest op 123Natuurproducten.nl.

Geef voldoende water

Water geven is essentieel voor het behoud van een weelderig groen gazon, maar waar mogelijk moet waterverspilling worden vermeden. Om water te besparen en uw gazon toch voldoende vocht te geven tijdens de hete zomermaanden, kunt u een sproei timer of een regenton gebruiken – beide zijn uitstekende manieren om ervoor te zorgen dat u alleen zoveel water gebruikt als nodig is, zonder moeder natuur te veel te belasten!

Onkruidbestrijding is essentieel

Elke tuinier weet dat onkruid snel de overhand kan krijgen als het niet wordt aangepakt – laat het dus niet ongemoeid! Verwijder regelmatig onkruid met de hand of met geschikte onkruidverdelgers (uw plaatselijke tuincentrum heeft aanbevelingen). Bovendien kan mulchen rond bloembedden of bomen de onkruidgroei in die gebieden helpen verminderen en de randen van uw tuin wat extra esthetiek geven!

Share:

administrator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.