Contact Information

Zwolle

Als je een plantenliefhebber bent, heb je waarschijnlijk wel eens van de Yucca plant gehoord. Het is een prachtige, winterharde plant met vele variëteiten die geschikt zijn voor verschillende klimaten en in grootte kunnen variëren van laag groeiende struiken tot hoge bomen. Laten we de vele verschillende soorten Yucca planten verkennen en ontdekken welke het beste bij jou thuis past.

Mojave Yucca Plant

De Mojave Yucca plant is inheems in de woestijngebieden van het zuidwesten van de Verenigde Staten en het noorden van Mexico. Deze variëteit heeft een blauwgroene rozet van smalle bladeren met witte bloemen die in de vroege zomer bloeien. De Mojave Yucca wordt tot 2 meter hoog en 2 meter breed en heeft volle zon, goed doorlatende grond en minimaal water nodig voor een optimale groei.

Needle yucca

Deze soort, ook bekend als Adam’s Needle yucca of Spaanse bajonet, komt oorspronkelijk uit het zuidoosten van de Verenigde Staten en geeft de voorkeur aan zandgrond in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. De Adam’s Needle wordt tot 10 meter hoog met lange, scherpe bladeren die zich vormen tot kluiten die op een ananas vorm lijken. De witte klokvormige bloemen verschijnen in de late lente of vroege zomer, gevolgd door rood paarse bessen in de herfst of winter. Dit type yucca is koudebestendiger dan andere variëteiten, maar kan enige bescherming nodig hebben bij extreme koude temperaturen.

Yucca Elephantipes

Dit type wordt ook wel spinloze yucca genoemd omdat hij geen stekels langs de bladeren heeft zoals andere soorten. Hij wordt tot een meter hoog en heeft brede, schoepvormige bladeren met golvende randen waardoor hij op een boom lijkt! Zijn bloemen zijn roomwit en verschijnen in de late lente of vroege zomer. De Spineless Yucca groeit het best in de volle zon en heeft vochtige maar goed gedraineerde grond nodig om goed te gedijen.

Yucca aloifolia

De Spaanse Dolk is een andere populaire yucca variëteit die tot 15 meter hoog kan worden met een rechtopstaande groeiwijze en diepgroen, zwaardachtig blad. Deze soort heeft geelwitte bloemen die in het late voorjaar bloeien, gevolgd door kleine paarse vruchten in de herfst of winter. Net als andere yucca’s geeft hij de voorkeur aan volle zon en goed doorlatende grond, maar hij verdraagt droge omstandigheden beter dan andere soorten zoals Adam’s Needle of Mojave Yucca’s, die meer water nodig hebben voor een optimale groei.

Share:

administrator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.