Contact Information

Zwolle

Het is vaak niet handig als er veel loze ruimtes in een verzendverpakking zitten. Zo kan het ervoor zorgen dat het product in de verzenddoos gaat schuiven tijdens transport en vervolgens beschadigd. Het is dan ook belangrijk om opvulmateriaal te gebruiken. Maar welk opvulmateriaal is dan het beste? In deze blog zetten we de voor- en nadelen per opvulmateriaal voor je op een rijtje.

Opvulpapier

Bij dit soort opvulmateriaal moet je denken aan opgefrommeld papier. Je kunt het voornamelijk gebruiken voor in grote verzenddozen.

Voordelen:

–      Je kunt opvulpapier personaliseren met je eigen bedrijfsnaam of logo.

–      Opvulpapier neemt, in het magazijn, niet veel ruimte in beslag.

–      Met een dispenser kun je opvulpapier gemakkelijk gebruiken zonder veel rommel te maken.

Nadelen:

–      Je hebt veel papier nodig om je producten goed te kunnen beschermen.

–      Het gebruik van opvulpapier is kostbaar omdat het papier zwaar is. Als je veel papier gebruikt om je product goed te beschermen, kost de verzending ook meer.

 Papiersnippers

Dit opvulmateriaal lijkt een beetje op opvulpapier. Het verschil is dat de papiersnippers kleine snippers zijn, die je kunt gebruiken voor in bijvoorbeeld verzenddozen.

Voordelen:

–      Papiersnippers kunnen dienen als extra decoratie. Ze zijn vaak verkrijgbaar in verschillende kleuren, zo kun je je pakketje een vrolijke touch geven!

–      Het gebruik van papiersnippers is milieuvriendelijk, omdat de snippers gemaakt zijn van 100% gerecycled papier.

Nadelen:

–      De papiersnippers zijn alleen geschikt wanneer je pakketjes met kleine verzendverpakkingen verstuurd. Denk bijvoorbeeld aan brievenbusdozen.

–      De snippers zorgen voor een minimale bescherming van de producten tijdens transport.

Opvulchips

De naam klinkt misschien een beetje gek, maar opvulchips zijn kleine schuimblokjes die je kunt gebruiken voor het opvullen van verzenddozen.

Voordelen:

–      De opvulchips geven een goede bescherming voor de producten.

–      Het is de goedkoopste optie in dit rijtje.

–      De opvulchips zijn biologisch afbreekbaar. Klanten kunnen ze dus makkelijk weggooien bij het gft-afval of verwerken in de huis- en tuincompost.

Nadelen:

–      De opvulchips zijn vaak verkrijgbaar in grote hoeveelheden. Het neemt dan ook veel ruimte in het magazijn in beslag.

–      Het is niet heel klantvriendelijk. De opvulchips kunnen alle kanten op vliegen tijdens het uitpakken van het pakketje.

Weet jij inmiddels welk opvulmateriaal je wilt gebruiken? Het enige wat je dan nog hoeft te doen is je bestelling plaatsen! Neem een kijkje bij het opvulmateriaal van Rotimshop.nl. Zij hebben een breed assortiment en bieden snelle levertijden. Verstuur je regelmatig zware en grote producten? Dan raden we je aan om ander opvulmateriaal te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan luchtkussenzakjes. Je kunt de producten ook verpakken in noppenfolie, voor extra bescherming.

Share:

administrator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.