Contact Information

Zwolle

Voor veel mensen is een herenhuis of een jaren 30-woning een droomhuis. Dat is ook niet zo gek, want de hoge gestucte plafonds, de mooie vloeren en de karakteristieke details geven zo’n huis inhoud. Wil jij weten hoe je deze details benadrukt én kunt behouden? Hieronder geven wij jou vijf tips om een oude woning in te richten.

1 Oude stopcontacten en schakelaars

Vooral jaren 30-woningen beschikken over meerdere karakteristieke details. Zo kun je bijvoorbeeld bakeliet kiepschakelaars en stopcontacten plaatsen in jouw oude woning. Veel mensen halen deze weg wanneer ze hun woning gaan verbouwen, maar eigenlijk hebben deze elementen veel waarde. Kies dus voor namaak bakeliet schakelaars en stopcontacten – die zijn namelijk veilig – wanneer je de authentieke stijl van vroeger wil nabootsen.

2 De juiste raamdecoratie

Als je bezitter bent van een oud huis, kun je voor een aantal uitdagingen komen te staan als het om de inrichting gaat. Oude huizen hebben vaak kleine hoekjes, nissen en ronde vormen. Bovendien mogen de glas-in-loodramen niet ontbreken. Het kan dus lastig zijn om voor de juiste raamdecoratie te kiezen. Je kunt er wel voor kiezen om plisse gordijnen neer te hangen op de gewenste maat, welke ook nog eens prachtig zullen staan in een authentieke woning.

3 Graniet

Granieten vloeren in de hal en graniet op het keukenblad: dat zijn typische kenmerken voor een jaren 30-woning. Naast het granieten keukenblad kun je de keuken afmaken met een geblokte spoelbak, een sierlijke kraan en houten jaloezieen. Zo laat jij verschillende oude elementen terugkomen in jouw keuken en ga jij helemaal terug in de tijd.

4 Kleurenpalet

Als je een kleine woonkamer hebt, kun je overwegen om te kiezen voor lichte kleuren. Vooral als je kiest voor wit, lijkt de ruimte nog groter. Heeft jouw huis en-suitedeuren met daarnaast wandkasten? Laat deze dan vooral zitten en vul de kasten met accessoires, zoals potten en planten. Dit zorgt voor een gezellige sfeer. Als je liever voor kleur kiest, kun je de muren van jouw huis in de kleur ‘taupe’ schilderen. Dit geeft jouw oude woning warmte en sfeer.

5 Accessoires

Waar we het net al hadden over het schakelwerk van bakeliet en de sierlijke keukenkraan, bestaan er nog talloze accessoires die jouw oude woning die finishing touch geven. Kies bijvoorbeeld voor oude deurklinken met bijpassende sloten voor op de wc- en badkamerdeur. Wanneer je in jouw authentieke woning kiest voor deurklinken van plastic, zullen deze geen eer doen aan de uitstraling van jouw huis.

Share:

administrator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.