Contact Information

Zwolle

In Bath Engeland vind je het Fashion Museum. Het museum werd geopend in 1963 en staat volledig in het teken van historische kleding. Voornamelijk historische jurken door de eeuwen heen. In prachtige stijlkamers wordt de kleding op poppen tentoongesteld. Je krijgt zo een goed beeld hoe de kleding per eeuw eruitgezien heeft. Uiteraard is vooral kleding van welgestelde families te zien. Dit zijn meestal de jurken en kledingstukken die echt bewaard zijn gebleven. 


Van Shakespeare tot hedendaagse coulture 

In het Fashion Museum vind je in totaal 100.000 verschillende objecten die dagelijks tentoongesteld worden. Je maakt hierbij echt een reis rond de wereld. De reis begint in de tijd van Shakespeare. Een tijd met prachtige jurken en handschoenen. Je ziet er ook kleding van heren uit die tijd. Vanaf deze tijd groeit de collectie door tot vandaag de dag. Er zijn ook moderne ontwerpen te zien van de hedendaagse couture. Zo is er ook altijd een jurk van het jaar uitgekozen bij één van de grootste modemerken ter wereld. 

Probeer zelf kleding uit

Ben je benieuwd hoe het is om zelf een jurk uit de tijd van Shakespeare te dragen? Het is mogelijk om uit verschillende tijdperken een kledingstuk uit te kiezen. Je mag de kleding aantrekken en tegen een bijpassende achtergrond een foto maken. De foto’s kan je later weer delen op Facebook.

Breng een bezoek aan Bath

Bath ligt in Engeland en staat bekend om de Romeinse overblijfselen. Maar de plaats heeft dus ook het Fashion Museum. Het museum is dagelijks geopend vanaf 10.30 tot 17.00. Tijdens het hoogseizoen mag je zelfs tot 18.00 blijven. Entree voor volwassenen kost aan de deur 25 pond en voor studenten 24.50. Een handige tip is om online te bestellen. Je krijgt dan korting voor het Fashion Museum. Kinderen tot 18 jaar betalen 16 pond om binnen te komen. 

Share:

editor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.