Contact Information

Zwolle

Parijs is dé plek om heerlijk te vertoeven. Het is een romantische, diverse stad vol met verschillende culturen. Over culturen gesproken: Parijs is eigenaar van wel talloze musea met elk hun eigen stromingen en kunstenaars. Het zijn er zelfs zo veel, dat je je er dagenlang kunt vermaken. Hieronder zetten wij de mooiste musea in Parijs voor je op een rij die jij zeker bezocht moet hebben. Cultuur snuiven gegarandeerd!

1. Louvre

Wanneer je denkt aan musea in Parijs, bestaat er een grote kans dat je meteen aan het Louvre denkt. Het gebouw zelf is al een pareltje om te zien, maar de binnenkant is immers net zo mooi. Er is hier van alles te bewonderen: je vindt er kunst uit het Midden-Oosten, uit de Romeinse tijd, uit het Westen en je ziet hier beeldhouwwerken en kunstvoorwerpen. Bovendien kun je hier natuurlijk hét kunstwerk zien: Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Als je niet veel tijd hebt om heel het Louvre te zien, ga dan alleen naar de Denon-vleugel. Hier hangen de kunstwerken van de Italiaanse kunst. Het Louvre bezoeken is dus zeker een must wanneer je in Parijs bent.

2. Musée d’Orsay

Musée d’Orsay wordt omschreven als een van de belangrijkste musea ter wereld. Het museum bevindt zich in een stationsgebouw van 1900, waardoor jouw bezoek aan dit museum al meteen indrukwekkend begint. De hele collectie in dit museum is gerealiseerd tussen de jaartallen 1848 en 1914. Indrukwekkende werken van Van Gogh, Monet, Gauguin en Cézanne maken deel uit van deze collectie. Wanneer je al eens in Parijs bent geweest heb je Musée d’Orsay vast weleens gezien, want het museum bevindt zich aan de oevers van de Seine met zijn opvallende klokken. Het Musée d’Orsay bezoeken is zeker een toevoeging aan jouw stedentripje in Parijs.

3. Centre Pompidou

Centre Pompidou: het museum dat binnenstebuiten is gekeerd. Je ziet aan de buitenkant van dit museum namelijk allerlei buizen van verschillende kleuren, trappen en metalen constructies. Het was een van de grootste uitdagingen om te bouwen, maar het is gelukt! Binnen in het Centre Pompidou zie je kunst van vooral de moderne kunst. Onder andere de werken van Picasso, Breton, Mondriaan en Braque kun je vinden in dit bijzondere museum.

4. Petit Palais

Het Petit Palais in Parijs is niet zo petit. Het gebouw is namelijk enorm én heel indrukwekkend om te zien. Het museum werd in 1900 gebouwd en vandaag de dag kun je er vooral moderne en oude kunst bewonderen. Het is een permanente collectie die is verzameld en gekocht door Parijs. Dit kun je gratis bezoeken en voor een rondleiding betaal je een kleine zeven euro. Daarnaast hebben ze ook een tijdelijke collectie, organiseren ze gratis concerten en kun je meedoen aan verscheidene workshops. Nadat je dit museum hebt bezocht kun je relaxen en vertoeven in de heerlijke tuinen van het Petit Palais.

5. Musée d’Art Moderne en Palais de Tokyo

Ben je op zoek naar een museum waar je moderne kunst kunt ontdekken en bewonderen? Breng dan zeker een bezoek aan het Musée d’Art Moderne. Dit museum kun je vinden in het zestiende arrondissement van de stad. Het is op steenworpafstand van de Eiffeltoren en bevindt zich in hetzelfde gebouw als Palais de Tokyo. Nadat je het Musée d’Art Moderne hebt bezocht en de meesterwerken in de categorieen design, mode, videokunst en dans hebt gezien, ga dan door naar Palais de Tokyo. Wellicht denk je dat dit museum kunst laat zien uit Japan, maar dat is niet waar. Je vindt hier namelijk moderne en hedendaagse kunst van Europa. Bovendien heeft dit museum om de drie maanden een nieuwe expositie.

6. Musée Picasso

Ben jij fan van de Spaanse schilder Picasso? Dan mag je het Musée Picasso zeker niet overslaan wanneer je in Parijs bent. Hier vind je namelijk het grootste Picasso-museum ter wereld! Dit museum bevindt zich in een indrukwekkend herenhuis en het hangt vol met wel duizenden werken van de kunstenaar. Je vindt dit museum in het derde arrondissement van Parijs.

7. Fondation Louis Vuitton

Het gebouw op zich is al fascinerend. Het gebouw van Fondation Louis Vuitton heeft namelijk twaalf glazen schermen die allemaal krom zijn. Dit werd mede mogelijk gemaakt door ruimvaarttechnieken. Hierdoor vinden veel mensen dat het gebouw op een schip lijkt. Dit maakt het museum meteen al bijzonder. De architect van het gebouw is Frank Gehry, in opdracht van Bernand Arnault die de oprichter is van Fondation Louis Vuitton. Het is dan ook niet zo gek dat je hier vooral werken kunt bewonderen van Bernand Arnault.

Share:

administrator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.