Contact Information

Zwolle

Het Nijntje Museum gevestigd in Utrecht staat volledig in het teken van dit beroemde konijntje. Extra leuk is dat het museum ook gericht is op peuters en kleuters. Het museum is daardoor niet alleen interessant voor volwassenen, maar juist voor jonge kinderen. Spelenderwijs leren ze tijdens hun bezoek meer over Nijntje. Het museum is bijna 1.000 m2 en is volledig gericht op families. 

Ideaal als eerste museumbezoek

Vind je het belangrijk om je kindje al vroeg kennis te laten maken met het museum? Het Nijntje museum is het ideale museum om te bezoeken met jonge kinderen. Ze kunnen zo spelenderwijs kennismaken met het museum. Uiteraard is er ook genoeg ruimte om te spelen en te ontdekken. Je kindje komt alle favorieten figuren uit de bekende boekjes tegen. Uiteraard kan je ook een bezoek brengen aan het huis van Nijntje. Dit is natuurlijk een leuke ervaring voor jong en oud. 

Elke zaterdag en zondag workshops

Elke zaterdag en zondag worden er voor kinderen in het kunstlokaal creatieve workshops gegeven. Reserveren is niet nodige en meedoen is gratis. Je kinderen kunnen hier heerlijk knutselen, schilderen, knippen en plakken. De hele dag door worden er onder professionele begeleiding activiteiten georganiseerd. Het is voor jonge kinderen superleuk om hier aan deel te nemen. Dit geeft een extra dimensie aan hun eerste museumbezoek. 

Openingstijden en tickets

De kaarten voor het Nijntje Museum zijn voor kinderen € 10 per persoon. Vanaf 7 jaar betaal je € 6,50 per persoon. Kinderen tot 1 jaar mogen gratis naar binnen. De kaarten worden in tijdsblokken verkocht, zodat het nooit te druk is om te spelen. Het museum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 17.00. Op Paas en Pinkstermaandag is het museum extra geopend. Op Eerste Kerstdag, Koningsdag en Nieuwjaarsdag is het museum gesloten. 

Share:

editor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.