Contact Information

Zwolle

Het Moco Museum is in handen van particulieren en is gelegen aan het museumplein in Amsterdam. Het museum staat volledig in het teken van moderne kunst. Hierdoor is het museum voor jong en oud toegankelijk. Ze doen er dan ook alles aan om met hun exposities ook jong publiek te trekken. Het museum zelf ziet er van buiten ook al bijzonder uit. Het herenhuis is ontworpen door de beroemde architect Eduard Cuypers in 1904. Hij is de neef van Pierre Cuypers. 

Collectie met moderne hedendaagse kunstenaars

De collectie van het Moco museum bevat voornamelijk kunstwerken van moderne en hedendaagse kunstenaars. Regelmatig is er bijvoorbeeld een tentoonstelling van Banksy, maar ook van Andy Warhol, Jeff Koons en Jean-Michael Basquiat. 

Boetiek museum met moderne uitstraling

Het Moco Museum probeert vooral jongeren naar het museum te krijgen. Dit doen ze met moderne werken waar veel ironie en humor in verwerkt zit. Ze noemen zichzelf een modern boetiek museum waar je gegarandeerd waar voor je geld krijgt. Naast kunstwerken bevat de collectie ook digitale kunstobjecten om van te genieten. De meeste kunstwerken uit de collectie worden geleend en zijn geen eigendom van het museum. Dit doen ze om telkens van collectie te kunnen wisselen. In de collectie kom je wel alleen werken tegen van bewezen kunstenaars uit de moderne tijd.

Openingstijden en tickets

Volwassenen betalen € 15,50 om binnen te komen. Als je vooraf online je kaartje besteld krijg je korting en hoef je niet in de rij te staan. Studenten betalen € 14 net als jongeren van 13 tot 17 jaar. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Het museum is van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 19.00 geopend. Op vrijdag en zaterdag is het museum tot 20.00 open. Bij het kopen van je ticket geef je een tijdsblok aan. Regelmatig zijn er kortingsacties als je langskomt op rustige tijden. 

Share:

editor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.