Contact Information

Zwolle

Het Louwman Museum in Den Haag ligt direct op een zichtlocatie langs de N44. Het museum is speciaal opgericht voor liefhebbers van historische auto’s, koetsen en motorfietsen. Voorheen stond het museum bekend onder de naam Nationaal Automobiel Museum. De verzameling van de gelijknamige autodealer bestaat inmiddels uit 265 auto’s en motorvoertuigen die tentoongesteld worden. De eerste auto voor de collectie werd in 1935 aangeschaft door oprichter Pieter Louwman. Hij is de vader van de huidige eigenaar van Louwman. 

Collectie met automobielen

Het grootste deel van de collectie bestaat uit automobielen door de jaren heen. Eén van de meest bijzondere museumstukken is de oudste automobiel ter wereld die nog overgebleven is. Het gaat hierbij om Dion-Bouton et Trépardoux. De auto komt ui 1887. Maar er is ook een Humber te bezichtigen die geweest is van Winston Churchill en de oude Mercedes Benz van Keizer Wilhelm II. Andere leuke exemplaren is de auto van James Bond uit Goldfinger en de oude Cadillac van Elvis Presley. 

Ontdek de revolutie van automobielen

In het museum krijg je een goed beeld van de revolutie die auto’s hebben doorgemaakt. Het eerste exemplaar stamt uit 1887. Je ziet daarna dat de rijtuigen langzaam door ontwikkeld werden tot auto’s. Daarbij zie je ook de verschillende vormen die de auto’s meekregen. Er zijn slechts een paar auto’s uit deze eeuw te zien. Namelijk de officiële formule 1 auto van Toyota uit 2009. Voor de rest komen de meeste auto’s van voor 1980. Kortom een unieke collectie voor de autoliefhebber.

Openingstijden en tickets

Het Louwman Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00. Tijdens feestdagen en vakanties kunnen de openingstijden wijzigen. Entree tot het museum kost € 16 voor volwassenen. Kinderen van 13 tot en met 18 jaar betalen 8 euro entree. Van 5 tot 12 jaar is de entree 6 euro en tot 5 jaar kan je gratis naar binnen. 

Share:

editor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.