Contact Information

Zwolle

Het museum Voorlinden in Den Haag staat volledig in het teken van moderne en hedendaagse kunst. Het museum is opgericht door kunstliefhebber Joop van Caldenborgh. Naast zakenman heeft hij een grote kunstcollectie met moderne werken opgebouwd. Hij besloot de werken met andere kunstliefhebbers te delen door een eigen museum te openen. Je leest hier alles over museum Voorlinden.

Permanente kunstwerken uit de eigen collectie van Caldenborgh

Caldenborg heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende collectie met moderne kunstwerken opgebouwd. Een aantal kunstwerken zitten daardoor vast in de collectie van Caldenborgh. Sommige kunstwerken zijn zelfs speciaal voor het museum gemaakt. James Turrell maakte bijvoorbeeld speciaal voor het museum het kunstwerk Skyspace. Dit kunstwerk is letterlijk een gat in het dak waardoor je een unieke kijk op de lucht krijgt. Verder kom je nog Open Ended van Richard Serra en Swimming Pool van Leonardo Erlich in de vaste collectie tegen. Om elk kunstwerk tot z’n recht te laten komen heeft de vaste collectie elk een aparte zaal. 

Tijdelijke collecties bij museum Voorlinden

Naast de permanente collecties zijn er ook een aantal tijdelijke exposities. De tijdelijke exposities wisselen en staan uiteraard in het teken van moderne kunst. De tijdelijke tentoonstellingen bevatten vaak wel meerdere werken die in één zaal vertoond worden. 

Het gebouw zelf is ook de moeite waard

Naast de kunstcollectie is het gebouw zelf ook de moeite waard. Het gebouw is zo ontworpen om kunst echt tot z’n recht te laten komen. Dankzij de ingenieuze dakconstructie komt er natuurlijk daglicht naar binnen. Dit zorgt ervoor dat de kunstwerken tot leven komen. Op de minder zonnige dagen worden de kunstwerken met LED bijgelicht. Het gebouw ligt tevens in een schitterende natuur waar je een wandeling doorheen kan maken bij een bezoek aan het museum.

Openingstijden en tickets

Museum Voorlinden is 365 dagen per jaar geopend van 11.00 tot 17.00. Tickets zijn verkrijgbaar voor € 17,50. Het museum is tevens voorzien van een restaurant. Het restaurant is geopend van 10.30 tot 18.00. In het restaurant heb je een prachtig uitzicht op de tuinen van Landgoed Voorlinden. 

Share:

editor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.