Contact Information

Zwolle

Het Stedelijk Museum is gespecialiseerd in hedendaagse en moderne kunst in Amsterdam. Gelegen aan het museumplein 10 vind je hier één van de grootste collecties met moderne kunstwerken in Nederland. Het is al jaren één van de belangrijkste musea op het gebied van moderne kunst. Liefhebbers van moderne kunst kunnen daardoor hier hun hart ophalen en nieuwe kunstwerken ontdekken. 

Collectie Stedelijk Museum Amsterdam

Het Stedelijk Museum heeft ruim 90.000 verschillende kunstwerken in de collectie. Naast kunstwerken zijn er vormgeving objecten. Je vind er bijvoorbeeld beeldhouwkunst, videokunst, affiches, grafische kunst, industriële vormgeving en fotografie. Uiteraard zijn er ook een aantal schilderijen. Het museum heeft bijvoorbeeld een grote collectie schilderijen en tekeningen van Kazimir Malevitsj. Er is ook een vaste collectie met bekende kunstenaars van de 20ste Eeuw: Karel Appel, Willem de Kooning, Hans van Hoek en Enzo Gucchi. De vaste collectie van het Stedelijk Museum Amsterdam wordt gezien als de meest invloedrijke ter wereld. 

Tijdelijke exposities met hedendaagse kunst

Elke maand zijn er tijdelijke exposities te bewonderen met hedendaagse kunst in het stedelijk museum. Sommige exposities zijn er slechts een maand en de moeite waard om ervoor naar Amsterdam te komen. De collecties hebben vaak een kunstenaar uitgelicht en sommige exposities hebben een bepaalt thema. Voor de tijdelijke exposities komen er regelmatig kunstwerken verspreid over de wereld naar Nederland toe. 

Grootste bibliotheek van Europa op het gebied van hedendaagse kunst

Wil je meer weten of specifieke kunstenaars of kunstwerken? De bibliotheek in het stedelijk museum is van dinsdag tot en met zaterdag geopend. De bibliotheek is vrij toegankelijk en heeft het grootste aanbod van Europa op het gebied van hedendaagse kunst. Daarnaast zijn er ook boeken te vinden over vormgeving, fotografie en nieuwe media.

Openingstijden en tickets

Het Stedelijk Museum is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00. Op vrijdagavond is het museum tot 22.00 geopend. Toegangstickets tot het museum kosten € 18,50. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar krijgen gratis toegang tot het museum. Het museum is ook voorzien van een restaurant. Je kan hier nog even napraten over de kunstwerken die je zojuist gezien hebt. 

Share:

editor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.