Contact Information

Zwolle

Het Groninger Museum is één van de grootste attracties in het noorden van Nederland. Elk jaar komen er ruim 200.000 bezoekers naar dit museum. Het museum richt zich op moderne kunst, design, schilderkunst en kunstgeschiedenis. Het gebouw zelf is eigenlijk ook een kunstwerk en laat een uniek staaltje moderne architectuur zien. Daarbij worden ook hedendaagse kunstenaars financieel ondersteunt door het Groninger museum. Ze krijgen hier ook hun eigen plek om hun kunst te exposeren. 

Vaste tentoonstellingen met moderne kunst

Het Groninger Museum heeft diverse vaste tentoonstellingen met moderne kunst. Ze laten goed de verschillende stijlen en designs zien. Daarbij is er ook nog een afdeling met grafische vormgeving en fotografie. Er zijn ook kunstwerken uit verschillende tijden te zien. Zo neemt het museum je op reis door de kunstgeschiedenis. Er is ook een uitgebreide vaste collectie van De Ploeg te zien in het museum. De kunstgeschiedenis collectie kom je ook oude werken tegen vanaf de 17e Eeuw. 

Tijdelijke exposities in het teken van moderne kunst

Er zijn ook regelmatig tijdelijke exposities met kunstwerken in het Groninger Museum. De exposities zijn een paar maanden te zien en worden regelmatig afgewisseld met nieuwe kunstwerken. Tijdens de tijdelijke exposities is er soms ook aandacht voor één specifieke schilder of beeldend kunstenaar. Uiteraard staan de meeste kunstwerken opnieuw in het teken van moderne kunst. 

Openingstijden en tickets

Het Groningermuseum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 17.00. Elke maandag is het museum standaard gesloten. Op eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het museum ook gesloten. Entree tot het museum kost € 15. Kinderen tot en met 18 jaar krijgen gratis toegang tot het museum. Studenten krijgen met hun studentenpas korting op de entree en betalen slechts € 10. Met een CJP pas kan je ook korting krijgen op de entree van het Groningermuseum. 

Share:

editor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.